PROČ PERO NAMÍSTO KRESLENÍ NEBO OZNAČOVÁNÍ POSOUVÁ VE WINDOWS STRÁNKU.

Aktualizace Microsoft Windows (KB4093112 & KB4089848) provedly řadu změn v nastavení pro Windows Ink. Tyto změny ovlivňují všechna zařízení s perem a dotykem, nejen Wacom tablety. Uživatelé reportují problémy s těmito aktualizacemi, které se projevují tak, že se pero v aplikacích nechová tak, jak by očekávali. Některé příklady zahrnují posouvání obrazu namísto kreslení ve Photoshopu a neustálé označování perem v Outlooku nebo webových prohlížečích typu Firefox a Chrome.

Tento problém byl vyřešen uvolněním aktualizace Windows 10 April Update. Pro stažení a instalaci této aktualizace jděte do Nastavení > Aktualizace a zabezpečení > Windows Update a klikněte na odkaz Vyhledat aktualizace.

 

Předchozí řešení:

Alternativní řešení je dostupné ve foru Wacom EU: http://forum.wacom.eu/viewtopic.php?f=5&t=1600

Poznámka: Aktuální verze Adobe Photoshopu používá Windows Ink pro správné fungování přítlaku pera.

Aktuální verze Adobe Photoshopu potřebuje ve výchozím nastavení zapnutý Windows Ink, aby fungoval správně přítlak pera.  Nicméně Adobe nabízí kroky, jak manuálně změnit toto nastavení, aby zákazníci nemuseli používat Windows Ink. Více informací najdete na odkaze níže, v sekci ostatní tablety, jen se ujistěte, že jste ve Wacom Tablet Properties vypnuli používání Windows Ink: https://helpx.adobe.com/photoshop/kb/tablet-support-faq-photoshop.html

 

Pro vypnutí Windows Ink ve Wacom Tablet Properties

  • Otevřete panel  Wacom Tablet Properties ze složky Wacom Tablet ve vašem Windows Windows Start Menu

  • V panelu nástrojů vyberte nástroj Pen

  • V menu nástroje vyberte záložku Mapping.

  • Odznačte políčko Use Windows Ink. Tento krok vypne Windows Ink pro aplikace z nabídky Application. V příkladu výše je vybráno All other, tato změna ovlivní všechny aplikace s výjimkou Chrome, který bude mít i nadále vlastní nastavení. (Nastavení specifické pro aplikaci najdete popsané níže.)

Doporučujeme provést tuto změnu pouze pro aplikace, ve kterých se tento problém objevuje.

Pokud chcete použít nastavení pro konkrétní aplikaci, nejdříve tuto aplikaci přidejte pomocí tlačítka “+” vedle řádku Application.

  • Kliknutím na tlačítko „+“ se zobrazí seznam všech otevřených aplikací a vy můžete velmi jednoduše vybrat tu požadovanou. Pokud není požadovaná aplikace otevřená, použijte tlačítko Browse… a aplikaci pomocí Průzkumníka Windows najděte.

  • Vyberte požadovanou aplikaci, v tomto příkladu Outlook a klikněte na “OK.” Outlook se nyní zobrazí v seznamu Application.

  • Klikněte na aplikaci, kterou jste přidali do seznamu, potom zvolte nástroj Pen (v panelu Tool) a klikněte na záložku Mapping. Odznačte políčko Use Windows Ink pouze pro tuto aplikaci.