JE K DISPOZICI KOMPATIBILNÍ OVLADAČ PRO MAC OS 10.15 CATALINA?

Ano, aktuální ovladač je kompatibilní s Mac OS 10.14 Mojave.

Mac OS 10.14.x přidává mnoho funkcí zabezpečení, aby ochránil počítač před aplikacemi, které nebyly staženy přímo z App store. Pokud byla aplikace stažena z internetu nebo přímo od výrobce, např. Wacom ovladač, OS bude chránit Mac. Tato ochrana vyžaduje doplňkovou úpravu nastavení zabezpečení. Nastavení bude nutné upravit, aby aplikace získala přístup k určitým částem operačního systému. Dokud nebudou tato nastavení přijata, nemusí funkce tabletu, jako je pero a ovládání dotykem, fungovat správně.
Níže jsou uvedeny kroky k instalaci ovladače pro tablet v systému Mac OS 10.15 a jak upravit potřebná nastavení zabezpečení.

KROK 1: KOMPATIBILITA.

Aby bylo zařízení kompatibilní s MacOS 10.15 Catalina, musí být podporováno ovladačem 6.3.37-* nebo novějším. Chcete-li zkontrolovat, která zařízení jsou kompatibilní, navštivte stránku s ovladači Wacom a klikněte na odkaz “compatible products”.
Během instalace ovladače se zobrazí zpráva “The Wacom Tablet Driver can’t be opened because it is from an unidentified developer.” To znamená, že nastavení zabezpečení počítače povolují pouze stahování z Apple app store. Chcete-li nainstalovat ovladač Wacom, bude nutné upravit také nastavení zabezpečení instalace v počítači. Další informace o zabezpečení a postupech umožňujících neidentifikované instalace od jiných výrobců naleznete na stránce podpory společnosti Apple zde.

KROK 2: INSTALACE.

Stáhněte si aktuální ovladač. Po instalaci ovladače připojte tablet k počítači.
Poznámka: po otevření souboru se může objevit následující chybová hláška. Je to součástí bezpečnostního nastavení na macOS. V chybové hlášce klikněte na „OK“, potom klikněte pravým tlačítkem na stažený soubor a vyberte „Otevřít“.


Po nainstalování ovladače připojte své zařízení k počítači.

Poznámka: pokud budete vyzváni, abyste udělili povolení během instalačního procesu, zvolte Povolit.

Poznámka: přidání povolení musí být provedeno během prvních 30 minut od instalace ovladače. Pokud byl ovladač nainstalovaný dříve, prosím odinstalujte jej a opět nainstalujte.

KROK 3: ZABEZPEČENÍ A SOUKROMÍ: POVOLENÍ.

Pokud jste nebyli vyzváni k udělení povolení, anebo vaše pero a ovládání dotykem nefungují správně, postupujte následovně.
Poznámka: pokud po instalaci nefungují pero a ovládání dotykem, zkontrolujte tato nastavení i přesto, že jste byli vyzváni k udělení povolení.

  • Jděte do Apple menu, otevřete Předvolby systému a zvolte Zabezpečení a soukromí.
  • Jděte do záložky Soukromí a vyberte Zpřístupnění. Potom klikněte na ikonu zámku v dolní části, aby bylo možné provést změnu nastavení. Bude nutné zadat heslo.
  • V zobrazeném seznamu se ujistěte, že všechny Wacom komponenty jsou zaškrtnuté.
    • Ujistěte se, že jsou zaškrtnuté taky všechny ostatní známé aplikace. (Například Photoshop musí být také zaškrtnutý, aby fungoval správně s tabletem, navštivte stránky Adobe podpory kde najdete více informací, jak přidat tento program, pokud v tomto seznamu chybí.
    • Pokud je některá komponenta Wacom v seznamu uvedená, ale ovládání perem a dotykem stále nefunguje, vyberte položky Wacom uvedené v seznamu a klikněte na znak „-“ pod seznamem. Tím vybrané položky ze seznamu odstraníte. Potom restartujte počítač a přejděte je kroku 4.

Posuňte se